søndag den 31. oktober 2010

Skindet bedrager en mørk vinter aften

Ja hvem skulle have troet det. Jeg har rent faktisk syet et par sælskindsoveralls. Der er bare sådan ca. 15 år siden. Jeg fandt dem i kasserne jeg hentede sidste weekend hos podens bedsteforældre.
Det skete i de mørke vinteraftner Kangerlussuaq, som er placeret lige nord for polarcirklen, så vinteraftnerne var ret lange. Jeg mener der gik omkring 5 ringsæler til projektet. De blev foret med lidt moderne fiber. De andre startede med luffer, jeg lagde ud med overalls.








De blev da også kanon varme, jeg brugte dem meste når vi tog på snescooter tur. Selv i -30 grader og en hastighed på de 100 km/t var der stadig lunt under den hjemmelavede klimaskærm. Når temperaturen krøb ned på -40 måtte der lidt teknologisk kunststof til, i form af en yderskal med Goretex.

Det var kun et problem, som kulde var relateret, nemlig at der kom is på øjenvipperne således man ikke kunne se ret meget. Og det er ikke videre praktisk med en fart på 100 km/t

Det krævede et stop pr ½ time. Så tog jeg fingrene ud af de varme handsker og lagde en finger på hvert øje således de kunne tø op, og turen kunne fortsætte.



Når vi så endelig kom frem, var det tid til fotografering. Bevæbnet med stativ og en kæmpe stak batterier tog vi ud i fjeldet, for at tage billeder af det fantastiske nordlys. Det var helt optimale forhold, for der var ingen lys affald fra nærliggende byer. Kameraet slugte ca. et sæt batterier pr. billede, grundet den længe eksponering og de ekstreme kuldegrader.

Da filmen så kom tilbage fra fremkaldelse (det var før digi), blev billederne med nordlys ikke fremkaldt. Da jeg ringede og spurgte hvorfor, forklarede de at det bare lignede røg fra en fest. Jeg sendte filmen afsted igen og fik dem fremkaldt, døm selv om du mener det er festrøg, eller et naturfænomen.


lørdag den 30. oktober 2010

Tomato 2mado

Der jeg kom hjem fra arbejdsmarkedet igår, havde min viv en plan. Hun havde ryddet drivhuset og høstet de sidste tomater.



Planen var så at jeg skulle fylde trædrivhuset med krukker fra terrasse og have. Så blev så ordnet.
Nu ser terrasen helt ubeboet ud.

Tomaterne smager stadig kanon.

mandag den 25. oktober 2010

Memory lane

Som beskrevet i det forrige indlæg, har jeg hentet hvad der skulle være de sidste kasser hos de gamle. Der i blandt mine gode gamle vinyl skiver.

Denne her vækker minder helt tilbage fra ungdomsklubben.



Hvor jeg vandt den årlige DJ konkurrence om hvem der skulle vende plader til klubfester. Det var egentlig ikke nogen konkurrence, det gjaldt blot om at ha flest venner, der ville stemme på en. Og det fik man ved at spiller deres musik, for man ville jo gerne være med i klubben. Havde der været valgobservatører var det med garanti ikke blevet godkendt.

De andre ting på repertoiret var blandt andet Yazz - The only way is up (den var på en mælkehvid maxi singel)
Et dj mix, hvor jeg fakede en scratch, de købte den, de troede virkelig at det mig der lavede det vildeste scratch.
Lidt som det her, en Nørd og det er altså Cutfather, dommer i det der X factor 2010.




Og lidt Miss B Haven. Den endte med en placering, hvilken husker jeg ikke, men det var nok ikke en nr. 1, for jeg fik de ringeste spilletider, altså dem mellem 19 og 21 og det var der ikke ret mange damer i. 

Flyttet hjemmefra

Her i efterårsferien har efternøleren blandt andet været på besøg hos bedsterne på Djursland. Vi aftalte at jeg skulle aflevere ham fredag og hente søndag når jeg alligevel var på farten og skulle køre efterskoleeleven til fyens land. Så alt i alt en herlig søndags køretur på en del kilometer.

Idèen med afleveringsbesøget fredag, var at jeg kunne gå igennem mine sidste kasser, der stod hengemt i kælderen og give min mutti lidt IT-support (vi havde givet en trådløs router i fødselsdagsgave). Og jeg skulle sætte nye lamper i kælderen således den kunne genrejse sig til fordoms storheds tid som bordtennis arena.

Jeg gik i gang med at ordne kasser, og minderne væltede frem. I kælderen stod vores commodore 64 med både bånd- og diskettestation. Nørj hvor var det nemt at være pirat, man kunne kopiere spil på ghettoblasteren med 2  kassettedeck. Lyden fra indlæsning af spillene har åbenbart været genial, den er senere blevet genbrugt til lyden i de første analoge modems, i ved der man skulle betale pr. Kb og skulle ringe op til et bestemt nummer. Af spil kan jeg huske Larry Leisure Suit, Winter Games, Summer Gammes og Aztec Challenge, det kostede en del joystick at spille Winter- Summergames, ja da også Larry, når han fik fat på kvinderne.


Der vil sikkert i den næste tid komme flere trips down memory lane.

lørdag den 23. oktober 2010

Kaffe autisme

Her til morgen tog jeg mig selv i, at ville fylde kaffemaskinen op med vand til en streg, altså så det passede med en kopperne.
Men jeg gik rebel vejen og fyldte ikke efter, for første gang, tror jeg, lavede jeg kaffe hvor vandet stod mellem to streger. Helt præcis mellem 8 og 9. ;-)


Hvem har forresten bestemt kopstørrelsen, og er alle kaffemaskiner med samme kop størrelse

Go`mor´n

lørdag den 16. oktober 2010

Sure fugle

Nu kan du få angry birds fuld version til android, prøve det og du er fanget.

Forresten det er gratis til Android, men koster penge til Iphone.
På android skal du bare leder efter Angry birds, og vælger den, som er udviklet af Rovio.

Hvis du har haft demoen, kan du bare afinstallere den. Den kan nemlig ikke opdateres.

I have a dream...

Here fucking goes

jeg har sq virkelig haft en væmmelig drøm i nat. I ved en dem hvor man ikke rigtig ved om det er virkelighed eller ej.

Drømmen gik på, at jeg var ved at bygge hus, jeg var igang med at lave nyt tag, så ser jeg en mand jeg ikke kender, falde ned i en brønd, hvor jeg dagen forinden havde sat en pumpe ned. Jeg kan se oppe fra taget at han falder og falder og til sidst rammer han bunden med at slam og jeg kan se han knækker ryggen henover pumpen,

Jeg kigger mig omkring for at se om andre end mig har set det. Det er der ikke. Jeg beslutter så at gøre ingenting, manden skriger ikke på hjælp og ej heller bevæger han sig. Jeg konkludere dermed at han er død, og jeg gør ikke en døjt.

Næste dag kommer politiet, de taler ikke med mig, kun med min lillebror. Min bror fortæller mig at alarm centralen havde modtaget et opkald klokken 19:04 og retsmedicineren siger at han døde 19:05.

Nu begynder min hjerne så at stikke af med mig og tænker om han fået sagt noget til politiet om at jeg har set ham falde hullet.

Så er drømmen slut, og da vågner kan jeg ikke helt finde ud af om det var drøm eller om jeg virkelig er sådan en kold skid, som er ligeglad med andre.

Ein bischen frieden ein bischen.......

Så er der tysk ørehænger over 15 millioner visninger, og hvorfor har jeg så først hørt det i denne uge. Prøv bare lige at høre den mere en engang, så sidder den fast i hovedet.

torsdag den 14. oktober 2010

Zafira er sgu ikke nogen ædelsten...

for 14 dage siden skete det, min bil kunne ikke mere, efter lidt blinkene lamper gik bilen i stå og ville bestemt ikke ret meget længere.

Den blev afhentet af falck og kørt på værksted. De fortalte mig at det var vandpumpen, der var stået af. så bilen holdt 110.000 km og 2 år 10 måneder. Det var så ikke bare det hele, for taktremmen var også røget sig en tur, så stempler og ventiler kunne ikke blive enige om hvem, der skulle være hvor.

Jeg blev tilbudt vectra fra dengang jeg fik kørekort, men takkede pænt nej, da vi skulle køre en del kilometer. Så  blev tilbudt en Agila, men her måtte jeg også takke nej, den kunne ikke tranportere alt det grej, som skulle med rundt.

Så jeg fik fat i en lejebil, 1 stk Auris, og den fik så lige trillet en del kilometer. 1880 stk blev det på en uge.

Nu har jeg så, 14 dage senere, fået min bil tilbage. Nu siger den krafstejlme en ny lyd. Den kommer fra gearkassen. Så jeg tror da næk lige jeg skal på værkstedet igen-igen-igen.

På trapperne.....

Dette er vel nok danmarks historiens længste tilløb til investering af en ny trappe til 1. salen.

Selve ombygningen af huset har vel taget omtrent 3 år, men gangen står stadig i forfald. Det har i sandhed ikke været en hurtig ombygning, og min kone og ungerne skal have stor ros for deres tålmodighed under projektet, som er ad-hoc projekteret, ligesom resten af mine små under-projekter.



Jeg kan se det første tilbud fra leverandøren er fra d. 28. januar 2010, og ca. 3 måneder senere henvender jeg mig for at få dem til at sende en, så vi kan få kontrolleret de mål jeg selv har taget, det mener min kære Viv er en god. De henvender sig så engang i september og siger de vil kigge forbi og måle op

Jeg modtager så en ny tegning med mål på, hvor de beder mig kontrollere dem. Ja forstå det hvem der kan. Jeg fortæller dem så at de må står for opmålingen, de indvilliger og vips så har vi bestilt en trappe til levering i uge 44.



Nu står monteringen så bare tilbage. Og mons tro ikke det bliver F-L-O-T

søndag den 3. oktober 2010

Snøvl

Havde for en rum tid siden haft ringet til Gram, for at bestille nogle reservedele til køleskab og fryser. Problemerne var at termostaten i fryser ikke virkede efter en gang afrimning og køleskabslågen var sunket til uanede dybder.

Og det skal da lige nævnes at der ikke var nogen problemer med Gram, de sendte delene UB, til trods for at de er ihvertfald er over 3 år gamle.

Nå, men delene lå blot over køleskabet, og pludselig en dag virkede fryserens temperatur visning igen, kanon tænkte jeg, mon så også lågen retter sig selv??

Meeen der gjorde den ikke, så i dag har jeg rettet den op, kun ca. 6 uger efter jeg modtog delene.

Før:
















Under:

Endnu engang fik jeg brugt mit favorit værk, lågen blev demonteret uden at tage køleskabet ud. 
Wera Bit Ratchet.

Efter:


Air borne

W og jeg var en tur i svømmeren i går, alt imens min kære Viv var ude og tjene til livets ophold. De havde været så letsindige at lave fribilletter i avisen, som Teenager 2 deler ud, og der er som regel en del aviser til overs. Så vi har fribilleter til omtrent 20 gange svømmeren, dog skal de udnyttes inden 17. oktober.

Nå men efter en gang plaske plaske, og et par hundrede tusinde ture i vandrutsjebanen, fik jeg da lokket W med op igen.

Jeg føler mig squ altid som enefar når man er alene i svømmeren, eller på mcD, ja eller andre steder hvor familier tager på tur. Man får jo ligefrem anerkendene blikke fra andre, som er alene afsted. Der er nærmest som når 2 busser møder hinanden og chaufførene hilser på hinanden, eller når 2 motorcyklister mødes med et anerkendene "nå-du-kunne-heller-ikke-få-råd-til-4-hjul" hilsen, eller "nå-du-bliver-også-gennemblødt-når-det-regner". De kan jo da ikke kende hinanden alle sammen?

Nu er det jo ikke sådan at vi selv lever kerne familie, det er sq også en noget rodet affære.

Nå men tilbage til svømmeren, vi fik tøj på igen. Ude i forhallen står der en del spille maskiner, vi kastede os over airhockeyen, W syntes der var mega sjovt, især at han vandt over sin far.

Men vel hjemme mente W at vi skulle prøve selv, han havde set noget på Ramasjang.
Så vi byggede vores egen, og den var noget mere børnevenlig, som på den-kapper-ikke-finger-af måde.


Materialer: 1 stk CD/DVD, Noget Elefantsnot, Tape, Ballon, halsen fra en plastflaske, en nål og 2 plastkrus.
Fremgangsmåde: Sæt tape over centerhullet i DVD´en, prik nogle huller med nålen, form elefantsnottet til en pølse og læg det rundt om hullet, tryk halsen fra plastflasken fast i elefantsnottet, pust ballonen op, sæt ballonen fast på plasthalsen, og SKYYYYYYYD.