mandag den 17. januar 2011

`puter med XP

Har lige haft svigerindens Zepto laptop til rep. Den ville ikke ret meget andet end at boote hele tiden, den begyndte at læse Windows XP ind, stoppede og startede forfra med boot.


Jeg kunne lige nå at se et glimt af den frygtede bluescreen of death, skærmen frygtet af alle med windows styresystemer, men jeg kunne på ingen måde nå at læse den.


Hvad gør den kloge så, aka mig hvis nogen skulle være i tvivl, jeg tager da bare et billede.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Puha det kan let fixes, her er opskriften på bedste Blomsterberg manér.
  • 1
    Hvis der allerede bootes på cd/dvd drev først så skal du  ingenting gøre, hvis ikke så ændre dette i BIOS ved at trykke på enten Del (Slet) tasten eller F2 tasten.



  • 2
     Inde i BIOS, skal du indstille det optiske (CD-ROM) drev som den første boot-enhed. Tryk på F10 for at gemme ændringerne og afslutte BIOS. Indsæt Windows XP-cd i det cd/dvd drev. Genstart computeren.



  • 3
    "Tryk på en tast for at starte fra cd" vises. Tryk på Enter.
    Windows vil starte med installationsprogrammet fra cd'en. Når installationen er indlæst,  vælg Genoprettelseskonsol ved at trykke på R-tasten.



  • 4
    Genoprettelseskonsol vises.  Teksten "Hvilken XP-installation vil du logge på?" Vinduet vises. Skriv nummeret ved siden af primære Windows-installation. Normalt er dette angives med en nummer 1. Tryk på 1 og derefter trykke Enter. Hvis du har en adgangskode til din computer, vil du skrive det på, når "Skriv administrator password" vises. Hvis ikke, skal du blot trykke på enter.



  • 5
    På C: \ skal du skrive følgende: CHKDSK / P Dette vil tjekke disken for fejl og rette eventuelle fundne fejl. Når dette er gjort, skal du skrive FIXBOOT på C: \. Når du ser "Er du sikker på du vil skrive en ny boot sektor?", så tryk på Enter.



  • 6
    Skriv exit på C: \ prompt. Hvis drevet er blevet markeret som defekt, vil en ny scan startes ved genstart. Computeren vil genstarte i Windows. Husk at ændre startrækkefølgen tilbage til harddisken. (kun for hurtigere boot)


    Så kunne der bootes igen, men harddisken var så beskadiget at der ikke kunne laves et ghost image, men alle filer/billeder/dokumenter kunne reddes.


    Uden ansvar.






  • Ingen kommentarer:

    Send en kommentar